ga naar de hoofdinhoud

Personeelsmonitor Decentrale Overheden & Sectoraal Medewerkersonderzoek

Elke 2 jaar brengen de A&O-fondsen van gemeenten, provincies en waterschappen een gezamenlijke Personeelsmonitor Decentrale Overheidssectoren uit. De monitor is recent verschenen. Daarnaast ontvangen bijna alle medewerkers in de sector waterschappen begin oktober een oproep om mee te doen aan het Sectoraal Medewerkersonderzoek.

Personeelsmonitor Decentrale Overheidssectoren 2022

De personeelsmonitor geeft inzicht in zaken als instroom- en uitstroompercentages, ziekteverzuim, leeftijd van personeel, soorten dienstverband en werkgelegenheid van de waterschappen, provincies en gemeenten. Het onderling vergelijken van deze cijfers helpt de decentrale overheden om relevante beleidsthema’s te agenderen. 

De personeelsmonitor en een samenvatting van resultaten staat op de website van het A&O fonds Waterschappen.

> Naar de Personeelsmonitor 2022

Sectoraal Medewerkersonderzoek 2023

Het Sectoraal Medewerkersonderzoek wordt uitgezet in 27 van de 35 organisaties in de sector waterschappen. Medewerkers van die organisaties krijgen vragen over hun werk, organisatie, loopbaanontwikkeling, vitaliteit en inzetbaarheid maar ook de plus- en verbeterpunten van hun werksituatie komen aan bod.

Resultaten

De resultaten van het onderzoek geven goed zicht op het werkklimaat in zowel de totale sector als binnen afzonderlijke organisaties. Dit helpt bij het promoten van de sector bij toekomstige medewerkers, maar ook bij het verder ontwikkelen van een prettig werkklimaat binnen de sector en onze organisatie.

Water for life

Om de respons te stimuleren, maakt A&O fonds Waterschappen voor elke medewerker die de vragenlijst invult € 0,50 over aan ‘Water for life’, een organisatie die zorgt voor betrouwbaar drinkwater en goede sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden.