ga naar de hoofdinhoud

Winnaars Overheidsawards 2018 bekend!

Emine Özyenici is de Overheidsmanager van het Jaar 2018 en Waterschap Aa en Maas heeft de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018 gewonnen. Dit is vanavond bekend geworden tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal.

Tijdens de Overheidsawards op 19 november namen Emine Özyenici (directeur Informatievoorziening en Inkoop, ministerie Justitie en Veiligheid) en Piet Sennema (secretaris-directeur Waterschap Aa en Maas) de prijzen in ontvangst. Tijdens deze avond sprak de voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol de jaarlijkse Overheidslezing uit.

De jury over Waterschap Aa en Maas

Waterschap Aa en Maas is een zelfbewuste overheidsorganisatie die een aantoonbare doorwerking heeft met vele bewezen resultaten in de praktijk. Zo heeft het Waterschap mooie stappen gezet in de digitale transitie, met onder meer een eigen data-lab, waarin de innovatiekracht vanuit de organisatie wordt aangevuld met data-scientists en samenwerkingen van buiten. Verder vult waterschap Aa en Maas haar maatschappelijke taak anders in, door van handhavende overheid te veranderen naar een partner voor inwoners en bedrijven waar elkaars belangen in duurzame structurele samenwerkingsprojecten resulteren. Bovendien stapt de organisatie in slimme netwerken en coalities, gericht op innovatie en leren. Ook heeft het waterschap Aa en Maas laten zien dat er de afgelopen jaren veel is geïnvesteerd in de cultuur en het HRM-beleid. Er is veel ruimte en stimulans voor ontwikkeling. Tijdens het werkbezoek van de jury was het personeel dan ook erg gedreven en enthousiast. 

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar en de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM).