ga naar de hoofdinhoud

Nieuwe werkgeversvereniging

Vanaf 6 december is er een nieuwe werkgeversvereniging voor de waterschapssector, de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw).

De vereniging neemt vanaf 1 januari 2019 de werkgeverstaken over van de Unie van Waterschappen.

De werkgeversvereniging gaat aan de slag voor een nieuwe, moderne cao voor alle 12.000 medewerkers van de waterschappen en gelieerde organisaties. De werkgeversvereniging vindt het belangrijk dat ook niet-vakbondsleden betrokken worden bij het gesprek over een nieuw cao. De cao geldt tenslotte voor alle medewerkers, vakbondsleden en niet-vakbondsleden.

Waarom een nieuwe werkgeversvereniging?

Dit is nodig vanwege de overgang naar het civiel recht: de wet op de cao gaat gelden. Oorspronkelijk lagen de afspraken vastgelegd in de SAW. Nu komt er een cao. Door een zelfstandige werkgeversvereniging op te richten, kunnen alle bedrijven uit de waterschapssector lid worden van de werkgeversvereniging en gebruikmaken van de cao, ook als ze zelf geen waterschap zijn.

Wat betekent dit voor jou?

Heel veel verandert er niet. Zowel de werkgeversvereniging als de vakbonden willen namelijk de huidige rechten en arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, Individueel Keuzebudget (IKB), verlof en functiewaardering, behouden en meenemen naar de eerste cao van 1 januari 2020. Deze cao is vanaf dat moment te vinden op vwvw.nl, en niet meer op uvw.nl.