ga naar de hoofdinhoud

Nieuwe onderhandelaar FNV Overheid: Yoram Bovenkerk

Het werken aan goede arbeidsvoorwaarden is mensenwerk, daarom stellen de mensen die zich hiermee bezighouden zich graag aan je voor. Vandaag Yoram Bovenkerk van FNV Overheid.

Mijn naam is Yoram Bovenkerk en ik ben werkzaam als bestuurder bij FNV Overheid. Ik ben een nieuw gezicht aan de cao-tafel van de sector waterschappen. Vanaf heden zal ik, samen met mijn collega’s en oudgedienden Albert van Kampen en Albert Slagter, op landelijk niveau de belangen van onze achterban bij de waterschappen behartigen. 

Uitdaging

Ik ben 44 jaar en ik heb een juridische achtergrond. Sinds ik in 2001 mijn studie heb afgerond werk ik bij de vakbond FNV. Eerst als juridisch medewerker, later als manager en sinds een aantal jaar als bestuurder/onderhandelaar. Het werken voor vakbondsleden en het samenwerken met vakbondsleden is mij op het lijf geschreven. Het is telkens weer een uitdaging om resultaat te behalen waar niet alleen onze achterban gelukkig mee is, maar waar ook de andere partijen aan de cao-tafel tevreden mee kunnen zijn. 

Gezamenlijke inspanning

Als watersportliefhebber heb ik affiniteit met de sector en de techniek die bij het waterbeheer komt kijken vind ik erg interessant. Maar goed, ik heb vanzelfsprekend meer verstand van arbeidsvoorwaarden. Ik zal mij de komende tijd, samen met de andere deelnemers aan het cao-overleg, inspannen om de transitie naar de nieuwe rechtspositie van werknemers bij waterschappen (in het kader van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren) goed te laten verlopen. Daarnaast hoop ik dat ik de komende tijd een positieve bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de aantrekkelijkheid van de sector op arbeidsvoorwaardelijk vlak.

Yoram Bovenkerk
Bestuurder/onderhandelaar bij FNV Overheid