Longlist Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar 2019 bekend!

Welke organisatie wordt de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019? De 19 organisaties die meedingen naar deze titel zijn bekend! Twee van onze leden, de Regionale Belasting Groep en Waterschapsbedrijf Limburg, staan op de Longlist. Vorig jaar ging waterschap Aa en Maas er met de titel vandoor.

De verkiezing heeft als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

Proces

Een selectiecommissie selecteert in overleg met de jury de shortlist van de 10 beste inzendingen. De 10 beste inzendingen worden uitgenodigd om hun organisatie te pitchen aan de jury. Daarna gaat de jury in beraad over de tien pitches en worden de drie finalisten bekend gemaakt. Bij de top 3 organisaties vinden er werkbezoeken plaats. Aan de finalisten wordt gevraagd om een passend programma te organiseren waarbij de jury de organisatie beter leert kennen. Op 19 november 2019 wordt de award uitgereikt in de Ridderzaal.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing op de website van de overheidsawards.

Longlist