Nieuws

Nieuws

Onderhandelaarsresultaat eerste cao Vwvw

De Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) en vakbonden FNV Overheid en CNV Overheid hebben op 12 september een onderhandelaarsresultaat bereikt. De Vwvw en de vakbonden zijn het eens over arbeidsvoorwaarden, een gezamenlijke cao-agenda en de salarisontwikkeling. De cao heeft een looptijd van 1 jaar, van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020.

Lees meer
Nieuws

Terugblik werkbezoeken werkgevers- en werknemersdelegaties

Wat hebben werkgevers en werknemers nodig om in deze veranderende wereld mee te ontwikkelen? En wat betekent dit voor arbeidsvoorwaarden en de toekomstige cao? Dit was het centrale thema bij de werkbezoeken van de werkgevers- en werknemersdelegaties aan vijf waterschappen.

Lees meer
Nieuws

Pensioenen, muskusrattenbestrijders en andere exoten

Yoram Bovenkerk, onderhandelaar bij FNV Overheid, vertelt in deze column over het pensioenakkoord van afgelopen juni en het belang van goede cao-afspraken voor mensen met een zwaar beroep.

Lees meer
Nieuws

Herhalingstrainingen FuWater in november

De sector waterschappen heeft één systeem voor functiewaardering, het systeem FuWater. Je kunt je kennis voor FuWater actueel houden of opfrissen met een trainingsdag op 12 of 13 november.

Lees meer
Nieuws

Longlist Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar 2019 bekend!

Welke organisatie wordt de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019? De 19 organisaties die meedingen naar deze titel zijn bekend! Twee van onze leden, de Regionale Belasting Groep en Waterschapsbedrijf Limburg, staan op de Longlist. Vorig jaar ging waterschap Aa en Maas er met de titel vandoor.

Lees meer
Nieuws

Samen werken aan een goede cao

In deze column beschrijft Geert-Jan ten Brink, namens de cao-onderhandelingsdelegatie, de weg van SAW naar cao.

Lees meer
Nieuwsarchief